Vikdörrar

Glasfasad av vikdörrar

En vikdörr är den optimala lösningen när du vill få en stor öppning. När du
öppnar den blir öppningen mycket större än en skjutdörr kan erbjuda.

Vikdörr-i-bra-kvalitet

Vi levererar vikdörrar från Markfönster, ett familjeföretag, som har tillverkat fönster, terrass- och vikdörrar sedan 1950.

Vikdörren är inåtgående och skjuts lätt åt sidan. Med en glasfasad av vikdörrar kan man få en öppning från 1,2 meter upp till 6,4 meter. Utgångsdörren kan enkelt användas för ventilation med Dreh-Kipp-beslag. Du kan ha mer än en gångdörr. Vikfönster går att få i trä- eller aluminiumutsida. Insidan är alltid i trä. Du kan ha detta fasadparti som yttervägg, men den är också perfekt när du ska bygga ett uterum. Fungerar lika bra i ett nybyggt hus som vid om och tillbyggnad. Och du kan använda ROT-avdraget vid montering.

Stor öppning med vikdörr

Vikdörr med lågt U-värde

I vikdörren sitter det 2-glas med varma kanter och argon för att få bästa värde, men också för att vikten inte skall bli för hög. U-värde 1,4.

Vikdörren hänger upptill i en balk för att få så låg tröskel som möjligt. Tröskeln går att bygga ner i golvet 35 mm. Detta måste man räkna med vid beställning så att man anpassar dörren efter öppningen. Alla handtag sitter på insidan och levereras med lås.

Finns i olika modeller, enligt alternativen nedan. Gångdörren har dreh-kipp funktion.

Modeller på vikdörrar
Modeller på vikdörrar

Svensktillverkade vikdörrar

Det finns inga standardmått. Alla fönster och dörrar är specialgjorda efter dina mått och önskemål. Då lockas du att tro att det skulle bli mycket dyrare. Men så är inte fallet. Konstruktionen är mycket stabil, ett äkta svenskt hantverk med 10 års garanti.

Vikfönster-5-deladVikdörr-i-bra-kvalitetVikdörr-5-deladVikdörr-som ytterväggVikdörr-till-uterumVikdörr-svensktillverkad