Fönster

Underhållsfria PVC-fönster

I vårt breda sortiment från Laganfönster, erbjuder vi bl.a. fönster, fönsterdörrar, runda fönster,  glidskjutpartier och fasta glaspartier. Våra PVC-fönster är tillverkade av Vekas A klassade profil (inget återvunnet material), där fokus ligger på bra garantier, leveranser och kvalitet, vilket gör att du som köpare kan känna dig trygg.

Vi lämnar 25 års färggaranti och 10 års funktionsgaranti!

PVC fönster – underhållsfritt och lång livslängd

PVC är idag det mest vanliga materialet i världen när det gäller fönsterlösningar. Det har många goda egenskaper, då det bl.a. kräver ett minimalt underhåll och har extremt lång livslängd, vilket ger både god ekonomi och mindre miljöpåfrestning. Dessutom är PVC-fönster idag helt återvinningsbara.

PVC drar – i motsats till trä – inte till sig fukt, varför ingen risk finns för karmröta eller mögel. Högvärdiga PVC-fönster behöver aldrig skrapas eller målas då färgen sitter i materialet, som varken bleks, spricker eller gulnar av solens strålar. Underhållsbehovet inskränker sig till avtvättning med såpvatten någon/några gånger per år.

Goda energiegenskaper

Laganfönster har mycket goda energiegenskaper då både fönsterkarm och fönsterbåge är fackindelad (2), och har som standard varmkant och 2-skikts argonfyllt energiglas (1). Det ger mycket goda isolerande egenskaper och ett u-värde på 1,2 på hela fönsterkonstruktionen. Glaspartierna även väljas med 3-skikts argonfyllt lågemissionsglas, vilket ger ett lågt u-värde på 1,0.

Robust konstruktion

Samtliga profiler har stålförstärkning (3) i både karm och båge vilket gör fönstret formstabilt över tiden och svårare att forcera. Detta ger dessutom ett bra fäste för beslag och gångjärn.

Färgval

Som standard är samtliga fönster, fönsterdörrar och skjutpartier vita (RAL 9016). Vill du anpassa karmfärgen har vi ett brett urval av färger eller träliknande design att välja mellan.

Brandsäkert

PVC är ett bra materialval även ur brandsynpunkt då det har en betydligt högre antändningstemperatur jämfört med trä (390 °C jämfört med 240 °C för Furu). PVC brinner inte utan en brandkälla och självslocknar efter ca 10 minuter om brandkällan avlägsnas. Vid ett brandtest på Lunds tekniska högskola observerades att öppningsfunktionen efter brand på träfönster var helt förstörd. På PVC-fönstren fungerade den fortfarande bra och kunde därmed fungera som utrymningsväg.

Brett sortiment

Det finns allt från klassiska sidohängda eller moderna vridfönster till fasta fönsterpartier, som är ett ekonomiskt alternativ då man inte har behov av att öppna alla fönster.

Europaserien
Fönster med tippfunktion – Dreh-kipp. Fönstret kan öppnas i två olika ledder – traditionell sidoöppning eller öppning i fönstrets ovankant. Den sidohängda öppningen inåt ger bekväm fönsterputsning.
Finns som fast parti, samt även fönsterdörrar med praktisk tipp-funktion.

Classicserien
Sidohängda fönster med fönsterhaspar och vädringshakar. Förborrade monteringshål för karmskruv.
Finns som fast parti, samt även balkongdörr i samma stil.

Hur mäter jag?

Vid beställning ska du ange karmyttermått. Om det finns ett befintligt fönster. Plocka bort fönsterfoder, mät bredd och höjd på befintligt fönster inkl. karm. Ange alltid bredden först och höjden sen (bredd x höjd).

Villkor
Laganfönster tillverkar varje fönster/dörr helt enligt måttangivelser och förutsättningar angivna i din order. Därför finns det ingen ångerrätt på de fönster, dörrar och skjutpartier du beställer. De fönster och dörrar vi levererar till dig har de exakta ytterkarmmåtten och den sidohängning (sett från öppningssidan), som du angivit i beställningen. Efter att ordern är skickad kan den ej ändras eller hävas. Ansvaret för att måtten är korrekta är ditt, har vi varit och mätt är ansvaret vårt.

Garantier
25 års färgbeständighetsgaranti
10 års funktions- och glasgaranti